16 de desembre 2006

No hi ha hagut manera

Com de costum, aquest matí hem començat jugant malament. Què hem de fer per començar un partit jugant com sabem? Avui el punt més fluix era la defensa, molt poc agressiva, i sovint mal col·locada, tot i que en els entrenaments ens afartem de parlar d'on ens hem de col·locar. A la 1a part hem acabat encaixant 16 gols. I això són massa gols.

La segona part s'ha començat a jugar millor i s'ha guanyat d'un gol. Però ha costat més del compte perquè, tot i que, ara sí, estàvem defensant molt millor, el fet que els contraris poguessin seguir la jugada fent dobles (per botar com a bàsquet, però també a vegades per llançar-se la pilota endavant i per botar amb dues mans) les vegades que calgués fins a aconseguir la falta a la vora de l'àrea ens ha perjudicat molt, perquè es feia impossible recuperar cap pilota si no era amb un error de llançament del rival. És clar que és difícil veure-ho seguint la jugada sempre des de l'esquerra de l'atac del rival, ja que les pròpies defenses ho tapaven.

El GEiEG ha fet diveros canvis. Segons han dit a l'àrbitre quan ho hem protestat, per lesió, però l'àrbitre no n'estava informat. Per altra banda, resulta curiós que se'ls lesioni tanta gent en un partit, i de manera tan afortunada. Havia entrat un jugador corpulent que feia joc gairebé de pivot i hem canviat el marcatge perquè el marqués l'Estel, que tenia problemes amb jugadors més ràpids. Evidentment, per físic aquest jugador quedava anul·lat amb l'Estel. Llavors, curiosament s'ha lesionat i l'ha substituit un altre jugador ràpid, de manera que l'Estel ha tingut molts més problemes.

Sigui com sigui la tercera part s'ha perdut d'un gol amb un desesperant últim minut on hem estat incapaços de treure dues faltes seguides amb rapidesa i eficàcia. D'acord que algú pot haver pensat que a la segona havia donat el gol que havia acabat fent l'Elna, però cal estar més atentes i reaccionar més ràpid.

I probablement el fet de protestar els canvis i els constants dobles del rival que tant ens han perjudicat ens ha acabat perjudicant més. Estàvem fent una bona defensa que portava el rival a llançar tancat i allà la Xènia Puig ho parava tot, però sempre se'ls donava una segona oportunitat amb una falta quan moltes vegades no hi havia hagut ni el més mínim contacte. En canvi, la Cristina ha patit agafades i empentes per tots costats i se li acabava donant la pilota per perduda en 3 o 4 contraatacs. Unes diferències de criteri importants, i més quan s'ha exclós la Laura Mora un minut, fet molt infreqüent en el minihandbol. Ha estat una falta més, com qualsevol altra, amb la mala sort que, amb el braç li ha tocat accidentalment la cara al rival. Si el rival es fa mal és exclusió? Hi ha hagut jugades en els dos bàndols molt més susceptibles d'exclusió que no ho han estat. Igual com nosaltres fallem els àrbitres fallen, però fa la sensació que en aquest moment segurament "havíem protestat massa". Però què has de fer si el rival fa dobles a una de cada dues jugades i se'ls acaba donant la falta al costat de la pròpia porteria?

En fi, val més pensar en el positiu, que ha estat en el gran partit que han fet la Laura Mora, que ens ha fet guanyar la 2a part amb molt bons llançaments, la Cristina, que ha posat la rauxa a l'equip en tot moment, i la Xènia Puig, que ha estat molt bé tant de jugadora, fent 4 gols, com de portera, parant tot el que havia de parar i més. També l'Estel va millorant el seu nivell de joc, i la resta de jugadores han fet el seu paper, si esborrem la primera part de la memòria.

Esperem que al proper partit tot plegat surti millor.